About Henriette

AmsterdamMuseumPortraits-100

foto :By Caro Boonink

Ik fotografeer uit de visie dat het beeld dat ik vastleg niet alleen mooi is om naar te kijken, maar dat   het ons ook iets vertelt. Ben bij voorkeur een mensen fotograaf, mensen die ik voor de Camera krijg benader ik vanuit mijn betrokkenheid en met respect, Ik benader mijn onderwerpen of het nu om een portret, reportage van een oude stadswijk of foto’s voor een jaar verslag gaat vanuit een documentaire invalshoek.

Ik werk op basis van vertrouwen dit geldt voor opdrachtgevers als voor de geportretteerde En ben in staat om mij aan het verschillend decor waar je als fotograaf in terecht mag komen aan te passen. Met mijn eigenwerk mag ik graag flirten met onderwerpen uit de geschiedenis, maar altijd met een verband, link naar de dag van vandaag.

Ik ben een sociale, open persoonlijkheid met een creatieve geest, In 1991 heb ik de Fotovakschool afgerond, daarna de Nieuwe Academie te Utrecht doorlopen en een workshop fotojournalistiek bij Perspectief in Rotterdam gevolgd.

Een selectie van opdrachtgevers: APX Group, UPC, Dienst Justitiële Inrichtingen, Hotel de l’Europe, van Harte Resto, Stadsdeel de West, Far West, BNG (literatuurprijs), Opdracht decor theaterstuk van regiseur Thomas B.J. Bijsterbosch.

In 2007 heb ik een eervolle vermelding gekregen bij de Grand Prix de Paris.

Bovenkant

Spring naar de toolbar